zaterdag 1 september 2007

Vijfde week

De dagen en weken hebben inmiddels een beetje ritme gekregen. Lydia trekt er op ca 2 dagen op uit met (technische) politiemensen en leert zo de Surinaamse politiepraktijk een beetje kennen.
Ton probeert een-twee dagdelen aan de unversiteit of elders door te brengen en schrijft en leest thuis wat werk. Zo begeleidt hij nog Nederlandse scriptieschrijvers en zorgt hij elke twee weken voor een column.
Het is goed dat we wat inhoudelijk werk omhanden hebben, anders ga je in dit klimaat –waar het vooral van 11-4 heel benauwd en warm is- echt suffen en dik worden van de vele zoete drankjes en stevige (vette) maaltijden. Ook ga je of je nu wil of niet Nederland en familie en vrienden -en ja eerlijk is eerlijk zelfs het werk een beetje- missen.
Liedeke leest zich suf, Timon ook maar hij voetbalt en speelt ook veel met Tobias –die van de oudsten en passant weer leert lezen. Jenske zoekt en vraagt aandacht, goedschiks of kwaadschiks eist ze haar pleke -en aandacht- op.
Bijna om de dag bezoeken we verder buitenplekjes (rivierstrandjes), markten, de stad of attracties als het fort Zeelandia (waar een heftig stuk oude en nieuwe Surinaamse geschiedenis ligt) of binnenkort de Zoo.
Gaandeweg maken we nieuwe vrienden en kennissen en leren we mensen kennen, van de diverse buren, twee hindoenstaanse gezinnen, Nederlandse verpleegsters-stagiares en ambassademensen. Iedere dag gaan we van 4-6 zwemmen bij onze club Oase –waar we ook weer mensen tegenkomen- en ieder weekend nemen we gasten mee naar onze favoriete Warung, Resa, een restaurantje vlakbij met speeltuin en een heerlijke tuin en dito eten. Op zondag proberen we zoveel mogelijk verschillende kerken te bezoeken voor we ons aansluiten.

Geen opmerkingen: