maandag 27 augustus 2007

Vierde weekbericht

Er ligt een pretweek achter ons. Natuurlijk omdat Timon op maandag en Ton op dinsdag jarig was. Maar ook omdat we leuke dingen deden.
Bijvoorbeeld een dagje naar Colakreek, een recreatieterrein vlakbij vliegveld Zanderij waar we lekker zwommen en in de hangmat suten. Zelfs een tropsche regenbui kan dan het zwemplezier niet bederven. ‘s Avonds lekker eten bij Indonesisch restaurant Sarina met het gezin dat ons eerder de auto verkocht. Ouders en de twee dochters zijn snel goede bekenden geworden, vooral Jenske is hun oogappel die ze als het even kan in huis halen (en dan vet opmaken).
Zwemmen bij Oase is een ander bijna dagelijks feestje, een schoon en veilig zwembad waar we uren sobberen en onder de boom hangen, met expats en Surinamers. Tobias zwemt met bandjes al hele banen, Jenske duikt keer op keer onder.
Ook mooi was een vaartocht met schipper Chris in een prachtig houten veerbootje naar het strandje van Braamspunt, waar op de verste hoek van Suriname waar de rivieren de oceaan instromen en garnalenvissers hun kostje vangen, bakken en drogen op het strand. Op de vaartocht terug plantages bezocht, samen in de boot met vier dappere Zeeuwse verpleegsters-stagiares - die we ook een beetje op weg helpen (en via ons en vaste helper R. een mooie etage gaan betrekken en een echt fout oud en duur brandgevaarlijk kakkerlakkenkot gaan verlaten). En onderweg …. echte dolfijnen gezien, heel opwindend voor iedereen aan boord. Echte dolfijnen! Daar-daar-daar klok het steeds aan boord. Mooi.
Volgende keer meer over ons bezoek aan een Hindoestaanse bruiloft, de spelletjesmiddag met Surinaamse kinderen, de start bij de politie en de universiteit.

Geen opmerkingen: