vrijdag 24 augustus 2007

derde weekbericht

Langzaam maar zeker pakken we naast onze inburgeringsactiviteiten (telefoonkaart, autokeuring en -koop, elementaire wegen- en winkelkennis, verleniging visa en meer) en sociale en toeristische dingetjes ook wat zakelijke contatcten op.
Lydia heeft met haar ambassade-relatie kennisgemaakt, een eerste bezoek bij de politie gebracht en een gehele introdag afgesproken. Toen ze zich die dag meldde berichtte de Times, de tweede krant van Suriname al uitgebreid over de komst van deze (eenmans0-NFI-delegatie. Mooi.
Ton heeft behalve een intro op de ambassade kennis gemaakt met twee hoogleraren economie (waarvan een tevens voormalig minister van Financien) en van hen een prettige werkplek op de AntonieDekom-universiteit gekregen. Een eigen werkhokje, pc, internet, printer, airco, wat wil een mens nog meer ?
Grootste pretpunt deze week was de ontdekking dat we vrij makkelijk lid konden worden van vereniging oase, waar fitness, zwembaden, tennisbanen en volley- en basketbalvelden ons opwachten. Met een parbootje onder de palmen genieten we daar nu veelvudig van het goede surinaamse leven.

Geen opmerkingen: