vrijdag 24 augustus 2007

tweede weekbricht

Onze kring wordt langzaam groter, dankzij de auto en de wegenkaart en de tips van her en der. In de stad kennen we nu wat plaatsen, we maken kleine tochtjes in en rond de stad en plannen langere trips. Ook komen de eerste contacten op het werk op gang maar veel Surinamers nemen deze maand vakantie, scholen lopen af en iedereen maakt zich op voor reisjes.
Alles lijkt tot nu toe redelijk veilig, al hebben alle huizen-ook de onze- traliewerk soms tot de tweede verdieping en heel vaak lopen honden te blaffen op erven, bij duurdere huizen staan wachthuisjes met heuse nachtelijke wachters. Heel veel misdaad lijkt er niet, wel verkeersonveiligheid, al meer dan 56 doden dit jaar op zo’n kleine bevolking!
De kantonrechter veroordeelde vorige week een man die aangehouden werd zonder rijbewijs – na enkele keren te zijn gezakt probeerde hij het zonder. Volgens de krant oordeelde de rechter mild. Hij kreeg slechts zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. Omdat hij al drie maannden had gezeten mocht hij direct naar huis.
Ton

Geen opmerkingen: