donderdag 22 november 2007

Brownsberg en andere reizen

Vrijdag reisden we naar Brownsberg, een kleine drie uur rijden langs de rivier en over de bauxietweg samen met overbuurvrouw en oppasser Mariella alsook Harm, een collega van Ton die Suriname komt ontdekken. Op de Brownsberg exploiteert Stinasu enkele huizen en ook een restaurantje maakt het leven er aangenaam. Ter plekke zijn er drie bijzondere dingen, de aanwezigheid van enig wildlife, de zonsopgang die vanaf de berg prachtig waar te nemen is (de zon komt op over het grote Afobakka stuwmeer) en de wandelingen naar de watervallen -met gratis douche.
Stuiteren met de auto over de oranjebruine bauxiet en hobbelen op een echte berg met onverharde paden bleek natuurlijk feest, de zonsopgang was wel een beetje vroegig maar niet te versmaden, douchen onder de waterval gaf de dikste pret.
Vanavond gaat Ton met Robbie in een konvooij van 9 auto’s van vooral ambassadeleden vijf dagen diep lang heel de bossen in, ruim 350 km onverharde weg (enkeltje) naar de wonderschone Blanche Marie watervallen of nog verder de Mozeskreek. Zeker de start met een nachtrit van donderdag op vrijdag vergroot de kans op junglepret.
Het weekeinde daarna gaat Lydia met Timon naar Palumeu, diep in de bossen met het Mets-reisgezelschap, de inheemsen/indianen bezoeken en hele stevige sula’s zien te overwinnen. Tussen Sinterklaas (dat de kinderen vieren op school met echte schoensmeerzwarte pieten!) en ons vertrek de 15e december hopen we nog als compleet gezin een paar dagen in het binnenland te verblijven. Best druk in Suriname.

Geen opmerkingen: